Jdi na obsah Jdi na menu
 


Angloarab

2. 2. 2007

ANGLOARAB

Angloarab je výsledkem křížení dvou bezpochyby nejslavnějších plemen - anglického plnokrevníka a araba.Potomci získali po prvém z rodičů příslovečnou rychlost a po druhém vytrvalost a houževnatost.Vyznačují se velmi harmonickým , doslova nádherným exteriérem.

Legenda a historie :

Ve Velké Británii se připářují angličtí plnokrevní hřebci s arabskými klisnami a naopak; takto vzniklí angloarabi se pak zpětně kříží. V rodokmenu mohou mít pouze tato dvě plemena. Podmínkou aby kůň mohl být zapsán do plemenné knihy je nejméně osmina arabské krve. Chov ve Spojeném království produkuje vysoce kvalitní angloaraby, ale sotva snese srovnání s rozsáhlou a výborně organizovanou činností francouzských chovatelů. Oblíbeným postupem anglických chovatelů k dosažení větších potomků, je připouštět arabského hřebce na plnokrevnou klisnu. Naopak spojení plnokrevného hřebce s arabskou klisnou poskytuje potomstvo menšího rámce.

  

Stavba těla angloaraba :

  • Hříva a ocas jsou velmi jemné
  • Většina angloarabských koní má dlouhé a silné končetiny
  • pevné kopyta , které jim umožní se bez jakýchkoli problémů podřídit i té největší zátěži

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Angloarab

(Maja, 27. 6. 2007 9:44)

Premyslim o koupi tutoho plemene, tak jestli snim ma nekdo zkusenost a mohl by mi o nem neco rict budu rada ....napiste na akasha666@seznam.cz predem moc dekuji :o))